Verkkofysioterapia

VOIMISTELIJAN KESTÄVÄ KEHO

Fysioterapiaa voimistelijan yleisimpiin alaraajavammoihin verkossa!

Millaiset kengät valitsisit itsellesi tai lapsellesi lenkkipolulle tai sisäliikuntaan? Iskunvaimentavat lenkkarit vai ohutpohjaiset varvassandaalit?

Koska voimistelussa ei käytetä kenkiä, voimistelijan paljas jalka on voimistelijan kenkä.

Voit kuitenkin itse vaikutaa siihen, millaisilla “kengillä” sinä (tai lapsesi) treenaat 10-25 tuntia viikossa, tulet alas tuplavoltista, juokset toistuvasti kovalla alustalla tai teet korkeita hyppyjä joustamattomalla puomilla?

“voimistelijan paljas jalka on voimistelijan kenkävalinta”

Vaikka voimistelun asettamat vaatimukset ovat kovat, kehon rakenteet kestävät suuriakin harjoitusmääriä silloin, kun kudokset ovat progressiivisen harjoittelun myötä sopeutuneet kuormitukseen.

MITÄ ON VERKKOFYSIOTERAPIA?

Verkkofysioterapia on etänä tapahtuvaa kuntoutusta fysioterapeutin ohjeilla. Valitset itse ajan ja paikan, missä sitä toteutat!

Verkkofysioterapia on nimensä mukaisesti FYSIOTERAPIAA, ja sisältää sille ominaiset vaiheet, mikä erottaa sen pelkistä “hyvistä liikkeistä”.

1. Alkuhaastattelu esitietolomakkeella ja alkututkimukset

  • Tarvittaessa ohjelman yksilöllinen mukauttaminen
  • Turvallisuuden varmistaminen
  • Konkreettiset mittarit kehityksesi seurantaan

2. Ohjeet kivun hoitoon ja muihin apumenetelmiin

  • Muun muassa tietoa sopivasta kuormitustasosta, teippausohjeet vaivaasi ja suositukset tukiin

3. Progressiivisesti etenevä harjoitussuunnitelma

  • Jokainen ohjelma sisältää harjoitteiden lisäksi hauskan haasteen!
  • Ohjeet kivun seurantaan sopivan kuormituksen varmistamiseksi
  • Konkreettiset mittarit jokaisen ohjelman päätteeksi, joiden avulla tiedät, milloin on turvallista siirtyä seuraavaan, haastavampaan ohjelmaan
  • Harjoitteiden kirjaaminen ja seuranta kalenteri -toiminnon avulla

4. Loppututkimukset ja ohjeet täysipainoiseen lajiharjoitteluun palaamiseen

Perinteisestä vastaanotto toiminnasta poiketen, suoritat alku- ja loppututkimukset sekä harjoitteet itsenäisesti tai yhdessä vanhempasi kanssa selkeiden video-ohjeiden avulla.

Älä kuitenkaan huoli, olen tukenasi kuntoutuksesi alusta loppuun asti etänä chatin välityksellä tai puhelinsoiton päässä, joten et jää yksin kysymystesi kanssa!

“Suurin riskitekijä kaikille vammoille on aikaisempi vamma”

VERKKOFYSIOTERAPIAN HYÖDYT:

1. HELPPOUS: ei paikka- tai aikarajoitteita

2. HINTA: huomattavasti edullisempi vaihtoehto verrattuna vastaanotolla tapahtuvaan fysioterapiaan: saat koko kuntoutuksen lähes yhden vastaanottokäynnin hinnalla!

3. AJANSÄÄSTÄMINEN: sinulla ei mene turhaa aikaa siirtymisiin: saat fysioterapeuttiin yhteyden ja ohjeet vaivasi kuntoutukseen kotona, tai missä tahansa oletkin!

4. MATALA KYNNYS: fysioterapian aloittaminen vain muutaman klikkauksen päässä, mikä madaltaa kynnystä hakea apua kuntoutukseen ja vaiva ei jää hoitamatta. Tiesitkö, että suurin riskitekijä kaikille vammoilla on aikaisempi vamma?

5. MOTIVAATIO: verkkoympäristö on nuorille luontainen ja helppo toimintaympäristö

Lue lisää & ilmoittaudu mukaan!

Ilmottaudu mukaan ostamalla ohjelma verkkokaupasta.

TÄSTÄ VERKOKAUPPAAN

Klikkaamalla otsikoita saat lisää tietoa.

Severin tauti

Penikkatauti

Akillesjänteen tendinopatia – tulossa

Nilkan nyrjähdys – tulossa

Oheisharjoitteet voimistelijan alaraajavammojen ennaltaehkäisyyn – tulossa

Fysioterapeutti ohjelmien takana

Ohjelmat on luotu uusimpaa tutkimustietoa hyödyntäen, parhaimmaksi havaittuja käytäntöjä ja lukuisten lisäkoulutusten oppeja soveltaen. Suurin osa koulutuksistani on urheilufysioterapian puolelta, mikä on tuonut arvokasta näkökulmaa modernista fysioterapiasta. Tähtäimessäni onkin urheilufysioterapeutin sertifikaatti, mikä häämöttää jo nurkan takana.

En voisi olla kiitollisempi siitä, että saan työssäni auttaa voimistelijoita voimaan paremmin!

Olen toiminut tiiviisti yhteistyössä voimistelijoiden kanssa fysioterapeutin roolissa kolmen vuoden ajan. Kokemusta löytyy lähes kaikista voimistelulajeista, mutta Teamgymin ja trampoliinivoimistelun parissa vietän eniten työtunteja!

Ennen fysioterapeutin uraa valmensin telinevoimistelijoita usean vuoden ajan. Oma voimistelukokemus tulee Teamgymin ja telinevoimistelun puolelta, ja ylläpidän lajitaitoa edelleen omaksi ilokseni. Voimistelu on minulle intohimo ja iso osa elämää, enkä voisi olla kiitollisempi siitä, että saan työssäni auttaa voimistelijoita voimaan paremmin!

– Fysioterapeutti Annina Dillström

Lue lisää kokemuksestani ja koulutustaustastani TÄÄLTÄ